Invertoare Off-grid

Invertoare Off-grid – Invertoarele joacă un rol cheie în furnizarea de curent alternativ a caselor și clădirilor cu sisteme de panouri fotovoltaice. Panourile produc curent continuu, care trebuie convertit în curent alternativ pentru a fi utilizat.

Invertoarele bidirecționale off-grid sunt utilizate în sistemele fotovoltaice de tip magistrală AC, pe de o parte, nu numai că oferă conversie de curent continuu, ci și controlează curentul de încărcare și tensiunea bateriei. Aceste tipuri de invertoare sunt recomandate pentru instalarea în sisteme monofazate și trifazate cu o putere instalată mai mare de 2 kW. În general, în sistemele fotovoltaice sunt utilizate trei tipuri de invertoare:

  • invertoare de baterie sau invertoare de baterii off-grid
  • invertoare de baterii cu încărcătoare încorporate și invertoare de baterii off-grid sau sincronizate la rețea.

1. Invertor de baterie autonom simplu:

Acesta este cel mai simplu mod de a converti curentul continuu din sistemele solare sau eoliene în curent alternativ și este folosit pentru alimentarea caselor sau clădirilor/cladirilor.
Aceste sisteme simple sunt concepute pentru a alimenta consumatorii de baterie AC. În acest tip de invertor, curentul de ieșire poate fi fie o undă sinusoidală pură, fie o undă sinusoidală modificată.

2. Invertor de baterie cu încărcător încorporat:

Acest tip de invertor reprezintă o tehnologie superioară și a fost dezvoltat pe măsură ce sursele alternative de energie precum sistemele solare și eoliene au devenit mai populare.
Invertoarele de baterii cu încărcătoare încorporate sunt mai eficiente decât invertoarele simple.
Invertorul de încărcare a bateriei are funcții noi, cum ar fi încărcarea bateriei pentru a menține tensiunea adecvată a bateriei și pornirea automată a generatorului dacă bateria nu este încărcată corespunzător de către sistem. Proiectat pentru tine.

3. Invertor de baterie on-grid (sincronizat cu centrala electrică):

Cel mai eficient tip de invertor cu algoritmi de sincronizare a rețelei.
Poate furniza energie electrică în rețea, dar poate funcționa și autonom (în afara rețelei).
Acestea sunt cele mai scumpe tipuri de invertoare disponibile pe piață, dar sunt și cele mai avansate.

Afișez toate cele 2 rezultate