Care este diferența între aceste doua sisteme fotovoltaice?

Care este diferenta dintre sistemele On-grid si cele Off-grid ?

Care este diferența dintre sistemul on-grid și cel off-grid? V-ați decis să investiți într-un sistem fotovoltaic, dar nu sunteți sigur care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Diferența dintre sistemele on-grid și cele off-grid este explicată mai jos.Sistemele on-grid și off-grid se referă la modul în care sunt conectate sistemele de generare a energiei electrice la rețeaua electrică națională.Sistemele on-grid sunt conectate la rețeaua electrică națională, iar energia electrică produsă este livrată în rețeaua electrică. Aceste sisteme sunt concepute pentru a furniza energie electrică suplimentară rețelei, sau pentru a fi utilizate ca surse principale de energie electrică. Sistemele on-grid sunt, de obicei, mai ieftine decât sistemele off-grid, deoarece nu necesită baterii pentru stocarea energiei și nu necesită întreținerea acestora.Pe de altă parte, sistemele off-grid nu sunt conectate la rețeaua electrică națională și sunt proiectate pentru a fi complet independente. Aceste sisteme sunt utilizate de obicei în zone rurale sau izolate, unde nu există acces la rețeaua electrică națională sau când costurile de conectare la rețea sunt prea mari. Sistemele off-grid necesită baterii pentru a stoca energia electrică produsă și pentru a furniza energie electrică atunci când nu există suficientă producție de energie. Acest lucru face ca sistemele off-grid să fie mai scumpe decât sistemele on-grid și necesită întreținere constantă pentru baterii și alte componente.În general, alegerea dintre un sistem on-grid sau off-grid depinde de nevoile și condițiile specifice ale fiecărei situații.

Sistem fotovoltaic On-Grid

Un sistem fotovoltaic on-grid este un sistem de producere a energiei electrice utilizând panouri fotovoltaice care este conectat la rețeaua electrică națională. Acesta este alcătuit din panouri solare, un invertor solar și alte componente necesare pentru a produce energie electrică din lumina soarelui și pentru a furniza această energie în rețeaua electrică națională.Panourile fotovoltaice transformă energia solară în energie electrică continuă (DC), care este apoi trimisă la invertorul solar. Invertorul transformă energia electrică continuă în energie electrică alternativă (AC), care poate fi utilizată în case sau trimisă direct în rețeaua electrică națională. Energiea electrică produsă de sistemul fotovoltaic on-grid poate fi utilizată de proprietarul sistemului sau poate fi vândută furnizorului de energie electrică, prin intermediul unui contract de vânzare a energiei electrice produse.Sistemele fotovoltaice on-grid sunt mai ieftine decât sistemele off-grid, deoarece nu necesită baterii pentru stocarea energiei și nu necesită întreținerea acestora. Aceste sisteme sunt ideale pentru casele sau afacerile care sunt deja conectate la rețeaua electrică națională și care doresc să reducă costurile facturii de energie electrică sau să producă energie electrică ecologică.În general, sistemele fotovoltaice on-grid sunt reglementate de autoritățile de reglementare a energiei electrice și necesită aprobări și permisiuni pentru conectarea la rețea. De asemenea, furnizorii de energie electrică pot percepe taxe pentru conexiunea la rețea și pot limita cantitatea de energie electrică produsă de proprietarul sistemului care poate fi vândută înapoi rețelei.

Sistem fotovoltaic Off-Grid

Un sistem fotovoltaic off-grid este un sistem de producere a energiei electrice utilizând panouri fotovoltaice care nu este conectat la rețeaua electrică națională. Acest tip de sistem este alcătuit din panouri solare, baterii de stocare a energiei, un regulator de încărcare și un invertor solar. Aceste componente lucrează împreună pentru a produce, stoca și furniza energie electrică independent de rețeaua electrică națională.Panourile fotovoltaice transform energia solară în energie electrică continuă (DC), care este apoi trimisă la regulatorul de încărcare. Regulatorul de încărcare menține bateriile de stocare a energiei la nivelul optim de încărcare, prevenind supraîncărcarea și descărcarea excesivă a acestora. Invertorul transformă energia electrică continuă în energie electrică alternativă (AC), care poate fi utilizată la nevoie.Deoarece sistemul nu este conectat la rețeaua electrică națională, este necesară utilizarea bateriilor de stocare a energiei pentru a furniza energie electrică atunci când nu există suficientă producție de energie electrică din panouri solare. Acest lucru face ca sistemele fotovoltaice off-grid să fie mai scumpe decât sistemele on-grid și necesită întreținere constantă pentru baterii și alte componente.Sistemele fotovoltaice off-grid sunt ideale pentru casele sau afacerile care nu sunt conectate la rețeaua electrică națională sau care se află în zone rurale sau izolate unde nu există acces la rețeaua electrică națională sau când costurile de conectare la rețea sunt prea mari. Aceste sisteme sunt independente și pot furniza energie electrică într-un mod ecologic și sustenabil, fără a depinde de furnizorii de energie electrică.În general, alegerea dintre un sistem fotovoltaic on-grid sau off-grid depinde de nevoile și condițiile specifice ale fiecărei situații.

Sistem fotovoltaice hibrid

Sistemele fotovoltaice hibride sunt o combinație între sistemele fotovoltaice on-grid și cele off-grid. Aceste sisteme pot fi conectate la rețeaua electrică națională, dar au și capacitatea de a stoca energie electrică în baterii pentru utilizare ulterioară atunci când energia electrică nu este disponibilă din panourile solare sau din rețea.Sistemele fotovoltaice hibride pot fi configurate în mai multe moduri, în funcție de necesitățile utilizatorilor. De exemplu:
  • sistemul poate fi configurat astfel încât să folosească mai întâi energia electrică din panourile solare și să stocheze excesul de energie electrică în baterii. Dacă nivelul bateriilor scade sub un anumit nivel, sistemul poate comuta automat la utilizarea energiei electrice din rețeaua națională.
Sistemele fotovoltaice hibride pot fi, de asemenea, configurate astfel încât să poată funcționa independent de rețeaua națională. Acestea pot fi utilizate în zone rurale sau izolate unde nu există acces la rețeaua electrică națională sau când costurile de conectare la rețea sunt prea mari. În acest caz, sistemul poate fi configurat astfel încât să producă, să stocheze și să furnizeze energia electrică necesară pentru a alimenta întreaga casă sau afacere.Sistemele fotovoltaice hibride sunt mai scumpe decât sistemele on-grid, deoarece includ baterii de stocare a energiei și alte componente suplimentare necesare pentru a permite sistemului să funcționeze independent de rețeaua electrică națională. Cu toate acestea, ele sunt o soluție ideală pentru cei care doresc să fie independenți de furnizorii de energie electrică și să aibă o sursă de energie electrică ecologică și sustenabilă.În general, alegerea dintre un sistem fotovoltaic On-grid sau Off-grid depinde de nevoile și condițiile specifice ale fiecărei situații. Sistemele On-grid sunt ideale pentru casele sau afacerile care sunt conectate la rețeaua electrică națională și doresc să utilizeze energia electrică produsă de panourile solare pentru a reduce costurile de energie și a reduce amprenta de carbon. Sistemele Off-grid sunt ideale pentru casele sau afacerile care nu sunt conectate la rețeaua electrică națională sau care se află în zone rurale sau izolate unde nu există acces la rețeaua electrică națională sau costurile de conectare la rețea sunt prea mari.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.