Obținere finanțare Casa Verde 2023 – Programul “Casa verde" este un program guvernamental care finanțează instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice pentru a genera energie electrică pentru consum și pentru a introduce surplusul în rețeaua națională.
INSCRIE-TE PENTRU PROGRAMUL CASA VERDE 2023 PE PAGINA CONTACT DE PE SITE – STARBAY.RO
În cadrul programului, AFM oferă o subvenție de 20.000 de lei (90% din costul sistemului fotovoltaic cu o capacitate instalată de 3 kW sau mai mare) tuturor persoanelor eligibile (de exemplu, casa este pe numele dumneavoastră și nu aveți datorii la stat sau la autoritățile locale) pentru a produce energie electrică pentru consum și pentru a transfera surplusul de energie electrică în rețeaua națională.
Rezumat!!
- Eligibilitate: finanțarea este disponibilă numai pentru persoane fizice.
- Finanțare: se va finanța 90% din prețul sistemului fotovoltaic, în limita a maximum 20.000 de lei.
- Putere: sistemul fotovoltaic instalat trebuie să aibă o putere de cel puțin 3 KWp.
Ce facem noi?
Ne ocupăm de toate actele necesare pentru obținerea împrumutului, instalarea sistemului fotovoltaic și obținerea tuturor autorizațiilor necesare.
Sistemul vă va permite să vă acoperiți consumul lunar de energie de aproximativ 350 kWh (aproximativ 300 de lei pe factură), aducându-vă mai aproape de independența energetică. Eventualul surplus de energie este introdus în rețeaua națională.
Iată cât de ușor este să obțineți și să aplicați.
Documentele și actele necesare pentru programul Casa Verde
Conform ghidului de finanțare publicat de AFM pe site-ul oficial, solicitanții au nevoie de următoarele documente pentru a participa la programul fotovoltaic Casa Verde.
Documente necesare pentru completarea dosarului Programului “Casa Verde
Conform Ghidului de finanțare, pentru a accesa Programul Casa Verde sunt necesare următoarele documente:
a) Formularul de cerere de finanțare nerambursabilă, conform anexei nr. 2.
b) Declarația pe proprie răspundere a solicitantului (Anexa nr. 3).
c) Copie a cărții de identitate a solicitantului.
d) Extras de carte funciară (original) care să ateste proprietatea/coproprietatea solicitantului asupra clădirii în care urmează a fi implementat proiectul sau autorizația de construire emisă solicitantului (copie legalizată pentru clădirile în construcție) (valabilă la data depunerii).
e) Certificat de plată a impozitului la bugetul local (original, valabil la data depunerii cererii de finanțare) emis de autoritatea competentă din zona de reședință a solicitantului.
f) Certificat eliberat de o bancă comercială care să ateste existența contului bancar al solicitantului (original, valabil la data depunerii cererii).
g) Un plic cu numele și adresa solicitantului.
Fiți foarte atenți la documente.
Documentele solicitate trebuie să fie originale sau copii legalizate și să fie valabile pentru cel mult 30 de zile la momentul depunerii cererii. Extrasele din cartea funciară trebuie să aibă o vechime mai mică de 30 de zile la momentul depunerii dosarului la instalator.
Cererile pot fi depuse pentru proprietățile cu cel mult două cărți funciare individuale înregistrate în cartea funciară colectivă (de ex. până la două apartamente, până la două case în oglindă, etc.).
În cazul în care o proprietate este identificată prin numărul de carte funciară și numărul topografic și are mai mulți coproprietari, doar un singur coproprietar poate depune o singură cerere de finanțare în cadrul acestui program. În cazul în care doi proprietari ai aceleiași proprietăți solicită finanțare pentru aceeași proprietate, prima cerere depusă va avea prioritate și doar una dintre cele două poate fi aprobată.
Eligibilitatea persoanelor care depun cerere pentru Programul Casa Verde 2019 este următoarea:
– Reședința în România.
– Să fie proprietarul clădirii în care urmează să fie instalat sistemul fotovoltaic, conform extras CF.
– Să se fi obținut acordul tuturor coproprietarilor pentru implementarea proiectului (dacă este cazul).
– Clădirea în cauză nu trebuie să facă obiectul unui litigiu aflat pe rolul unei instanțe judecătorești sau al unei cereri în temeiul unei legi speciale.
– Nu trebuie să existe datorii restante la bugetul de stat și la bugetele locale la data înregistrării cererii AFM.
– Solicitantul și coproprietarul imobilului trebuie să depună o singură cerere de finanțare în cadrul acestui program.
Important!!!
Programul este deschis doar persoanelor fizice.
Este permisă numai o singură cerere de înscriere în program.
Momentan, Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că o nouă sesiune de finanțare a programului Casa Verde Fotovoltaice va începe cel mai probabil în prima parte a anului 2023 sfărșitul lunii martie – începutul lunii aprilie, după ce dosarele trimise în anul 2022 vor fi verificate.
Nu rămâne decât să așteptăm!