Prelucrarea lemnului in casa

Multa lume a inceput sa prelucreze bucatile de lemn in propria casa. Dar aproape la fel de multi se afla in imposibilitatea de a o face, deoarece nu dispun de obiectele de lucru necesare.

Pentru a putea prelucra eficient si pentru a putea avea un finisaj fara aschii al acestuia, trusa de lucru ar trebui sa contina cateva masinarii de baza.

Este nevoie de doua tipuri de ferastraie electrice, cel circular si cel pendular, care vor ajuta la taierea perfecta a bucatilor de lemn. De asemenea, cu ajutorul acestora, se pot realiza si mici decoratiuni pe suprafata din lemn, pentru un plus de unicitate. Fiecare ferastrau dispune de un recipient detasabil pentru rumegus, care va va ajuta sa minimalizati murdaria rezultata in urma taierii

prelucrarea lemnului

Pentru a oferi o suprafata perfect dreapta, pentru canturi rotunjite sau pentru alte decoratiuni de-a lungul bucatii de lemn, rindeaua electrica este prietenul de nadejde. Chiar daca, la inceput, lucrurile nu vor merge struna, pe masura ce va fi folosita, si mana se va obisnui cu presiunea necesara de aplicat, pentru a realiza adancimea potrivita si suprafata nivelata

Masina de slefuit cu vibratii va ajuta la ultimul finisaj mecanic al lemnului, astfel eliminand orice aschie posibila si oferirea unei suprafete fine, perfecta pentru orice tip de mobilier sau de decoratiune. Singurul lucru mai dificil de ajustat la aceasta masinarie il reprezinta alegerea potrivita a foliei slefuitoare, care va determina finetea finala a lemnului.

Desigur, aceasta este doar kitul de incepator al unei persoane care doreste sa prelucreze bucati de lemn in stil home-based. In functie de rezultatul dorit, si anume ce anume doriti sa construiti, puteti pune pe lista de cumparaturi o si bormasina, pentru a putea realiza gaurile intr-un ritm rapid si usor.

Nu mai ramane decat sa aveti schita in fata si sa va apucati de lucru!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.